7,9
Klanten beoordelen Polleur - BE met een 7,9, gebaseerd op 195 beoordelingen op de schaal van 10.

Omgeving

In de directe omgeving van Polleur kunt u genieten van een heerlijke wandeltocht in de bossen boven de camping (Bois de Staneux). Verder kunt u een prachtige mountainbike tour in de omgeving  maken (mountainbike en route kunt u huren, vraag bij de receptie om de mogelijkheden). Een bezoek brengen aan het stadje Spa behoort ook tot de mogelijkheden of geniet van historische bouwwerken in het oude gedeelte van de stad Luik.
 

Provincie Luik

Provincie LuikPolleur bevindt zich in de provincie Luik. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Luik, in het oude gedeelte van de stad kunt u prachtige historische bouwwerken bewonderen.

De stad Luik bevindt zich op slechts 30 min. rijden vanaf Polleur.

Wandelen

Bois de StaneuxPal boven de camping bevindt zich het 'Bois de Staneux', dit bosgebied is ongeveer 400 hectare groot dus voldoende ruimte om een heerlijk wandeling in het bos te maken. Uw trouwe viervoeter zal zich ook kunnen uitleven in dit bos met beekjes en lekkere modder plassen.

Bij de receptie wordt een wandelkaart verkocht van het gebied met verschillende wandelroutes.

NB. Houdt u er wel rekening mee dat dit bos tijdens het jachtseizoen niet toegankelijk is.

Fietsen | Mountainbiken

MountainbikenDe Belgische Ardennen zijn bij uitstek een geweldige locatie om te fietsen/ mountainbiken. Fietsen in de omgeving van camping Polleur is alleen mogelijk met een fiets met voldoende versnellingen. De omgeving is een paradijs voor wielrenners en mountainbikers.


Veel bekende routes van wielerklassiekers, met de bekende colletjes, en fameuse mountainbike-routes liggen in de nabije omgeving.

Wij bieden de mogelijkheid om bij ons een mountainbike met of zonder route te huren, vraag bij de receptie om de mogelijkheden.
 

Spa

Logo SpaSpa is een stad en gemeente in de Ardennen, provincie Luik, arrondissement Verviers, aan de Wayai in Belgie De gemeente telt bijna 10.500 inwoners. In de middeleeuwen behoorde Spa tot het markgraafschap Franchimont, genoemd naar de burcht in het naburige Theux. Spa kreeg in 1594 stadsrechten. Remacle Leloup, een bekend illustrator, werd in 1694 in Spa geboren. Spa was tot ongeveer 1980 het belangrijkste toeristische centrum van de Ardennen. De geneeskrachtige werking van het ijzer- en koolzuurhoudend water was al in de 16e eeuw bekend. In 1764 werd de eerste badinrichting gebouwd en kreeg de stad bekendheid als kuuroord. In 1774 werd er het eerste casino van Europa geopend. In de 19e eeuw werd Spa zo bekend dat in het Engels "spa" een soortnaam voor kuuroord werd. De welgestelde bourgeoisie liet er kasteeltjes bouwen. Talrijke gekroonde hoofden, componisten en schrijvers verbleven in Spa.

Het stadje Spa bevindt zich op slechts 10 minuten rijden vanaf camping Polleur. Hier kunt u o.a. terecht voor:

Spa centrum- Spa fabrieken bezoeken
- Boodschappen doen bij grote supermarkten zoals Aldi/ Lidl
- Bezoek brengen aan een chocolaterie
- Minigolf in het centrum
- Bezoeken van kerstmarkt
- Winkelen
- Bezoeken van thermen
- Etc.

Theux

Theux De gemeente Theux is vanaf camping Polleur ong. 4,5 km rijden met de auto, maar ook te voet of per fiets kun je er redelijk snel komen.

HoegneTheux is een gastvrije landelijke gemeente die in de provincie Luik, tussen Verviers en Spa ligt en beroemd is voor zijn historische gevechten (de slag van de 600 Franchimontezen), zijn perron, het middeleeuwse architecturale erfgoed (kasteel en kerk van Franchimont) en zijn pittoreske dorpjes zoals Hodbomont, Jevoumont, Fays, Ronde Haie, Sassor, La Reid, Polleur, ...

Als voormalige hoofdbank van het markgraafschap Franchimont biedt Theux heel wat mogelijkheden voor wandelingen waarbij u de valleien van de Hoegne en de Wayai, de de laan met haagbeuken van het Haut-Marais (573 m), de bronnen van de Ninglinspo, een unieke bergstroom in Belgie en het dierenpark Forestia van La Reid kunt ontdekken.

Voor grote en kleine liefhebbers van geschiedenis en legenden is een begeleid bezoek aan het kasteel van Franchimont een echte must. 
(zie Activiteiten > Bezienswaardigheden).

Hautes Fagnes/ Hoge Venen

Haut FagnesDe Hoge Venen/ Hautes Fagnes vormen als onderdeel van grotendeels de Ardennen en voor een kleiner deel van de Eifel, een hoogvlakte en natuurreservaat in de provincie Luik (Wallonie in oostelijk Belgie) plus een stukje aangrenzend Duitsland. Het gebied ligt in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel en is ongeveer 4500 ha. groot. Zoals de naam al zegt, bestaat een groot deel van de regio uit hoogveen-afzettingen. Een deel hiervan is nog actief, wat wil zeggen dat er nog steeds veenvorming optreedt. 

In het hoogveengebied zijn kenmerkende heide- en veenplanten te vinden, zoals struikhei, dophei en veenmos, orchideeen gentianen, zonnedauw, veenbes en veenpluis. Als gevolg van stikstofdepositie en ontwatering, zijn daarnaast lichte berkenbossen en het pijpenstrootje opgekomen. De Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) is er een woekerende invasieve soort.

Hautes FagnesDit gebied vormt een ruig gebied, waar je goed kan wandelen. Sommige delen zijn erg modderig, maar als u geschikte kleren (en reserve droge kleren) heeft, is het een fantastisch wandelgebied. Ook het gebied, direct ten zuiden van de Hautes Fagnes is heel mooi, met name het dal van de Warche vanaf deze hoogvlakte naar Malmedy.