4 tips voor als je gaat kamperen in de kou

4 tips voor als je gaat kamperen in de kou

De zomer is inmiddels al even voorbij en aan het nazomeren lijkt ook een einde te komen. Dat wil zeggen dat de nachten weer koud worden! Ga je binnenkort kamperen maar heb je het snel koud? Het zou natuurlijk vervelend zijn als je ’s nachts ligt te bevriezen in je tentje. Dat maakt het kamperen een stuk minder leuk. Hieronder vind je vier handige tips voor als je gaat kamperen in de kou!

1. Draag geen katoenen kleding

Tijdens de kou zal katoenen kleding je niet helpen om het warm te krijgen. Katoen zorgt er namelijk voor dat vocht op je huid vastgehouden wordt. Hierdoor koel je zelfs af in plaats van dat het je lekker opwarmt. Zorg dus voor ander materiaal kleding wanneer je gaat kamperen in de kou.

2. Sokken aan tijdens het slapen

Zorg ervoor dat je voeten niet koud worden. Als je voeten namelijk eenmaal koud zijn zal je niet meer heel snel opwarmen. Doe daarom een lekker dik paar sokken aan. Zorg er wel voor dat de sokken die je aandoet niet nat zijn. Van natte sokken krijg je het juist alleen maar kouder.

3. Lekker warme slaapzak

Sommige mensen slapen onder een dekbed tijdens een parkeren maar wij raden je aan om in een slaapzak te gaan liggen. Kijk van tevoren goed tot hoeveel graden de slaapzak je warm kunt houden. Kan je niet goed tegen de kou? Neem dan een slaapzak waar een soort van capuchon aan vast zit. Deze worden ook wel mummy slaapzakken genoemd en zullen ervoor zorgen dat je hoofd niet koud wordt.

4. Waar ga je op liggen?

Heb je een matje of luchtbed bij om op te slapen? Dan kan het zijn dat je het koud krijgt. Bij lage temperaturen wordt de grond koud en deze kou komt door de tentbodem en je matje heen. Dit kan voorkomen worden door er een isolatiematje onder te leggen. Dit zorgt ervoor dat de kou niet verder komt.

Met bovenstaande tips zorg jij ervoor dat je klaar bent om buiten het zomerseizoen om te kamperen in de kou!