Actief dagje mountainbiken in de Ardennen

Actief dagje mountainbiken in de Ardennen

De Belgische Ardennen is de ideale locatie voor een actief dagje mountainbiken. De Ardennen is een bosrijk laaggebergte en is daardoor een plek waar mountainbikers graag komen. Camping Polleur en Survival Life liggen midden in de Belgische Ardennen nabij Theux en Spa.

Mountainbiken: uitdagend, spannend en leuk

Mountainbiken valt onder de wielersport tak en kan onderverdeeld worden in verschillende categorieën. De volgende categorieën van mountainbiken worden bij Survival Life aangeboden:

  • Downhill
    Een minder intensieve mountainbike categorie waarbij een lange afdaling naar beneden gereden wordt door beekjes, weilanden en bossen. Deze tocht gaat voor 95% naar beneden.
  • Dirt Track
    Samen met een instructeur leg je een prachtige tocht af over bospaden en weggetjes. Ook zal je tijdens deze tocht door blubber, beekjes en water fietsen, vandaar de naam dirt track.
  • Offroad
    Een gevarieerde route die je aflegt met behulp van een fotopuzzeltocht. Tijdens deze route fiets je nauwelijks over verharde wegen.

Mensen met rugklachten, zwangere vrouwen en jonge kinderen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit. Deze mensen worden uitgesloten van de activiteit voor de eigen veiligheid. Mensen die wel kunnen deelnemen aan deze activiteit dienen zich aan veiligheidsregels te houden. Het is bijvoorbeeld verplicht om aangepaste schoenen, aangepaste kleding en een helm te dragen tijdens deze activiteit. Tijdens het mountainbiken bouw je een conditie en spieren op. Voor deze sport gebruik je niet alleen je beenspieren, maar je hele lichaam. Hierdoor is het onder mensen die willen afvallen of die spiermassa op willen bouwen een populaire sport.

De prachtige omgeving van de Ardennen

De Ardennen is een prachtige, maar ook uitdagende omgeving voor mountainbikers. Door de vele heuvels zijn de routes intensief. Je conditie en kracht wordt hierbij op de proef gesteld. De mountainbikeroutes van Survival Life lopen over verharde wegen, bospaden, water en beekjes. Tijdens het fietsen kun je genieten van de mooie natuur, maar is het wel belangrijk dat je op de route blijft letten.

Voor gevorderde mountainbikers zijn er meer uitdagende routes waarvoor veel kracht, maar ook goed stuurwerk nodig is. Op hoge snelheid zullen kleine en scherpe bochten gemaakt dienen te worden. Is het de eerste keer dat je gaat mountainbiken? Ook voor beginners is het mogelijk om een mountainbikeroute af te leggen. Dit is een aangepaste route met bredere paden en minder scherpe bochten. Ook krijg je van te voren uitleg over de mountainbike zodat je de tocht veilig af kunt leggen.

Klik hieronder op “Boek direct een mountainbike” om online een mountainbike te boeken. Het is ook mogelijk om telefonisch een mountainbike te reserveren. Bel voor telefonisch reserveren en het beantwoorden van eventuele vragen naar het nummer: 0032 (0) 87 30 77 30.

BOEK DIRECT EEN MOUNTAINBIKE

Outdoor activiteiten in de Ardennen

Naast mountainbiken kunnen ook andere outdoor activiteiten gedaan worden in de Belgische Ardennen. Bij Survival Life kun je onder andere kiezen voor: klimmen & abseilen, tokkelen, speleologie, boog- & buksschieten, steppen, high ropes parcours, quad rijden en kajakken. De meeste activiteiten kunnen van november tot en met maart alleen in groepen geboekt worden. Ben je met een groep en wil je een van deze activiteiten boeken? Stuur dan een mail naar seeyou@survivallife.nl of bel naar 0032 (0) 87 30 77 30. Wij zien je graag terug bij Survival Life!