De leukste citytrips in de provincie Luik

De leukste citytrips in de provincie Luik

Wil je tot rust komen of lekker een weekendje weg in de Belgische Ardennen? Dan is de provincie Luik de ideale vakantiebestemming. Lees verder en we vertellen je de leukste steden voor een citytrip.

Luik

Luik (Liege) is de hoofdstad van de provincie. Het voormalige centrum van de mijnbouw en staalindustrie heeft een breed scala aan attracties en is de ideale stad voor een stedentrip. Hier kun je de 374 trappen van de Montagne de Bueren beklimmen om vervolgens te genieten van het mooie uitzicht over de hele stad. Ook is het leuk om een kijkje te nemen bij de Kathedraal Saint-Paul, een bezoek te brengen aan het Aquarium-Museum en met Luik-Guillemins het allermooiste treinstation van de Ardennen te bezoeken. Wanneer je trek hebt, geniet dan van de Luikse wafel die je elke zondag kunt bemachtigen op de markt La Batte.

Malmedy

In Malmedy komen de rivieren de Warche en de Warchenne samen. Het is een groene omgeving waar van alles te zien en te doen is. Het Malmundarium, een klooster uit de 17e eeuw, is omgetoverd tot een plek waar meerdere musea te bezoeken zijn. Het kasteel Reinhardstein, gelegen in de bossen, is een prachtige plek om van binnen te bekijken. De Mooiste wandeling is langs de kruisweg met een geweldig uitkijkpunt over de stad. Wil je meer wandelingen bekijken? Ontdek de Ardennen te voet.

Hoei

Huy of Hoei is een van de oudste steden van België en ligt aan de Maas. De stad beschikt over vele fonteinen en standbeelden. Het stadhuis, de Collegiale kerk Notre-Dame, het fort en het Maria bedevaartsoort zijn de belangrijkste bezienswaardigheden. Met het Préhistomuseum van Flémalle en een riviercruise op de Bateau Val Mosan is er genoeg te doen om de dag vervolgens af te sluiten in de vele cafés en restaurants op de Grote Markt.

Stavelot

In het stadje Stavelot is genoeg te beleven. Je kunt er vissen, fietsen, wandelen en kajakken. In de Abdij van Stavelot zijn verschillende musea te bezoeken, zoals het museum December 1944. Voor het museum kun je de Duitse Tiger Tank bekijken. Plopsa Coo is een leuk pretpark voor jonge kinderen en ligt aan de watervallen van Coo. Ben je aan het kamperen met kinderen? Ga dan naar het kinderpretpark Mont-Mosan.

Verviers

Verviers is bekend om zijn vele fonteinen. De Fontaine Ortmans is de bekendste fontein van de stad. Een wandeling langs de mooiste fonteinen is uitgestippeld door de VVV. Liefhebbers van zoetigheden kunnen terecht in de Darcis Chocolaterie & Chocolademuseum en voor speciale bieren moet je in de Georges Brasserie zijn. Verder biedt Verviers je de Blegny-Mine, een van de weinige kolenmijnen die is open gesteld voor het publiek.

Spa

De stad Spa wordt ook wel de parel van de Ardennen genoemd. Het is wereldwijd bekend als het woord voor mineraal bronwater. Bezienswaardigheden die je niet wilt missen zijn het circuit van Spa-Fanchorchamps, de grot van Remouchamps en de Gileppe stuwdam. Verder kun je heerlijk ontspannen in de Thermen of een unieke wandeling maken langs de bergrivier Ninglinspo, de vallei van de Hoëgne of de moerassen en bossen van de Hoge Venen.

Ben je op zoek naar een leuke plek om er even tussenuit te zijn? Kijk snel bij zoek en boek om een kampeerplaats, stacaravan, chalet, cottage, lodge, camperplaats, maison polleur of appartement te boeken bij Domaine Poleur in de buurt van Luik, Malmedy, Hoei, Stavelot, Verviers en Spa.

Afbeelding: Jean-Pol GRANDMONT