Wat is er te doen in de Ardennen?

Wat is er te doen in de Ardennen?

Wat te doen in de omgeving van Camping Polleur

Zin om even wat anders te doen dan aan het zwembad te liggen of activiteiten van de animatie bijwonen? Dat kan! Er is genoeg te doen buiten de camping om. Iets actiefs, rustgevend of heerlijk een dagje rondwandelen in een stad. Vind hieronder onze tips.

Ontspanning

Even een andere omgeving dan de camping om tot ontspanning te komen? Pak de auto en ga naar de Thermen in Spa. Kom tot rust, zet je verstand op nul en geniet van een dag heerlijke verwennerij.

Er zullen verschillende ruimten zijn waar u tot ontspanning kunt komen. Denk aan Hamams, sauna’s, baden en een rustzaal.

Tip: reserveren is verplicht

Wilt u wel iets actiefs doen maar toch ook tegelijkertijd heerlijk genieten van de omgeving? De wandeling van Ninglinspo is dan dé plek om naartoe te gaan. Een wandeling voor de gehele familie met als u de blauwe route neemt een adembenemend panorama uitzicht.

Vallei Ninglinspo

Actief in de Ardennen

Uiteraard kunt u op onze camping allerlei verschillende activiteiten doen vanuit de Spa Adventure Hierbij kunt u denken aan een dag heerlijk mountainbiken in de bossen van de Ardennen of jezelf overwinnen bij de Adrenaline Treehouse waar je op verschillende manieren gaat klimmen en afdalen, waaronder een freefall van wel 18 meter hoog! Groot en deels van de activiteiten zijn op de camping. Hoe vet is dat!

Meer informatie over de activiteiten: bekijk de website van de Spa Adventure.

Op nog geen 45 minuten rijden vanaf de camping bent u bij een prachtig natuurgebied genaamd de Hoge Venen. Hier kunt u niet alleen genieten van de natuur te voet maar ook te fiets. U kunt namelijk Railbiken. Hier gaat u over een oud spoor fietsen met een duur van ongeveer 2 uur. Genieten van de natuur maar dan op een unieke manier dan normaal.

Voor actuele prijzen en informatie

Mountainbiken Ardennen

Cultureel

Een echte museum liefhebber? Ga dan naar de Abdij van Stavelot. Hier zullen drie verschillende musea gevestigd zijn.

Hieronder valt het historisch museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy. Het museum biedt een moderne route aan door de geschiedenis uit de tijd van Ancien Régime.

Een ander museum die hier bij zit is het Guillaume Apollinaire. Dit museum dompelt u onder in het artistieke universum van de auteur van “”La Chanson du Mal-Aimé’’

Het laatste museum is voor echte race liefhebbers. Het museum van Circuit Spa-Francorchamps. Hier krijgt u een geschiedenis te zien van het circuit en met een fantastische collectie aan voertuigen.

Abdij van Stavelot

Verkennen

De grotten van Remouchamps is toch wel de plek die u bezocht moet hebben als u bij ons op de camping verblijft. U zal door een wel 8000 jaar geleden bewoond gebied van de jagers en verzamelaars te voet ontdekken. Wat de grot extra leuk maakt is dat u op het einde de grot verder zal ontdekken met een bootje. Dit is de langste onderaardse riviertocht in Europa.

Grotten van Remouchamps