6 redenen waarom kamperen zo leuk is

6 redenen waarom kamperen zo leuk is

Iedere dag genieten wij weer van het leven op de camping. Toch is kamperen voor de één een droom, terwijl anderen niet begrijpen waarom je juist in de vakantie een meer primitieve levensstijl opzoekt. Denk de vele insecten, de wandeling naar het toiletgebouw met een wc-rol onder je arm en de beperkte hoeveelheid ruimte even weg en je zult zien dat kamperen ook zeker ontzettend leuk kan zijn. Wij zetten allemaal redenen die kamperen leuk maken voor je op een rijtje. Ze laten zien dat iedereen in zijn of haar leven gewoon een keertje het campingleven moet ontdekken, al is het maar voor een paar dagen.

Optimaal ontspannen in een rustige omgeving

Waar het dagelijkse leven voor veel mensen vaak hectisch is door volle agenda’s, rinkelende telefoons en tegelijkertijd huishoudelijke klusjes moeten doen thuis, biedt kamperen ineens een gevoel van rust. Even ontsnappen aan het hectische stadsleven en lekker tot rust komen. Hoelang is het immers geleden dat jij in volle rust een boek hebt gelezen? Juist, tijd om dit eens lekker in te halen tijdens je kampeerweekend of kampeervakantie!

Ervaar natuur en buitenlucht

Of je nu in Nederlands blijft of dat je richting het buitenland rijdt, campings zijn vrijwel altijd gelegen in of omringd door de natuur. Ga eens kamperen en je zult zien dat je de natuur ineens meer gaat waarderen, gewoon omdat je het tijdens een kampeervakantie heel anders beleeft. Lekker genieten van de frisse buitenlucht en mooie landschappen.

Laagdrempelig contact maken

Afspraken maken is in onze cultuur de normaalste zaak van de wereld en het is tegenwoordig dan ook heel normaal om een gezellige avond met je vrienden (lang) van tevoren af te spreken. Op de camping is dat een heel ander verhaal. Mensen komen en gaan, je staat op hetzelfde veldje of je maakt een praatje tijdens activiteiten. Wisselende en vrijblijvende contacten met een gevarieerde groep mensen is wat veel mensen zo leuk vinden aan kamperen.

Goedkoop kamperen

In vergelijking met luxere vakantieoorden zoals hotels biedt een camping ook diverse voordelen. Zo is een kampeervakantie over het algemeen goedkoper dan een hotelvakantie. Dit prijsverschil biedt ook andere voordelen. Zo wordt er in hotels toch vaak impliciet verwacht dat je iets netter gekleed bent, netjes eet en ga zo maar door. Dit terwijl dat op de camping allemaal een stuk minder relevant is: draag de kleren waar jij je lekker in voelt en gedraag je hoe jij dat wilt. Op de camping kan alles.

Geniet van gezelligheid en romantiek

Op de camping kijk je (meestal) minder televisie en gebruik je minder internet waardoor jij en je mede-vakantiegangers meer op elkaar zijn aangewezen. Minder afleiding van technologie en meer quality time voor elkaar. Het ideale moment om weer eens van gezellige of romantische momenten te genieten.

Makkelijk koken, barbecueën en gezellig afwassen

Ondanks dat je op de camping vaak net wat minder mogelijkheden hebt om te koken dan thuis, biedt dat juist ook weer voordelen. Niet urenlang bezig zijn met die speciale ovenschotel, maar gewoon weer eens schaamteloos simpele maaltijden op tafel zetten. Lees onze vorige blog voor handige tips voor koken op de camping. En anders kun je bij mooi weer altijd nog lekker de barbecue aansteken. Afwassen doe je daarna gezellig in een gedeelde ruimte met gezellige mensen om je heen, misschien wel meezingend met de leukste liedjes.