Aanrader: kamperen met kinderen

Aanrader: kamperen met kinderen

Kamperen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Voor sommige mensen is het de normaalste zaak van de wereld om te gaan kamperen met kinderen, maar anderen krijgen al nachtmerries als ze er aan denken. Want hoe ga je je baby wassen op een camping? Hoe krijg je al die spullen mee? En kan je wel zonder zo lang zonder wasmachine? Kinderen daarentegen maken zich hier niet zo druk om en vinden het buitenleven op de camping vaak heerlijk. Wij vertellen je graag hoe je ervoor kan zorgen dat kamperen met je kinderen ook voor jou als ouder een feestje wordt.

Primitief of luxe kamperen, wat past bij jullie?

Terwijl kamperen vroeger altijd betekende dat je met je eigen tentje en harde slaapmaatjes op reis ging, zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden. De eerste stap van een kampeervakantie is de zoektocht naar een accommodatie die bij jou en je kinderen past. Worden jullie dolenthousiast van het zelf opzetten en slapen in jullie eigen primitieve tentje, of voelen jullie je meer op je gemak in een luxe ingerichte stacaravan? Alles is mogelijk tegenwoordig dus ga niet zonder er goed over na te denken op vakantie met dat kleine tentje waar jullie je misschien wel helemaal niet prettig in voelen. Ieder z’n voorkeur.

Kindvriendelijke camping

Zijn jullie erover uit in wat voor accommodatie jullie willen verblijven op vakantie? Dan is het tijd om een camping te zoeken waar dit mogelijk is. Een boerencamping, een kleine camping of juist een grote camping, het kan allemaal. Let er bij het uitkiezen vooral op dat de camping kindvriendelijk is. Het leuke en tegelijkertijd ook makkelijke van kamperen is dat kinderen zich over het algemeen prima kunnen vermaken als er andere kinderen op het veldje staan. Afhankelijk van de leeftijd een paar speeltoestellen, eventueel een animatieprogramma en een avondprogramma erbij en dan zijn ze vaak al helemaal tevreden. Makkelijker kan niet, toch?

Handige faciliteiten voor kamperen met kinderen

Campings verschillen vooral in het aanbod faciliteiten. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat zijn er een aantal dingen die in onze ogen onmisbaar zijn. Tijdens het spelen worden kinderen vaak vies, vooral met het vele buitenspelen tijdens de kampeervakantie. Een wasserette waar je zelf af en toe de was kan doen is dan ideaal. Je hoeft dan niet voor elke dag van de vakantie een (of twee) schone setjes kleding mee te nemen. Daarnaast kan een babywasplaats erg handig zijn, maar niet noodzakelijk. Een lege plastic (speelgoed)kist kan namelijk ook prima fungeren als babybadje. Tot slot is het op camping in een regenachtig gebied ook wel handig als er een binnenruimte is waar kinderen ongestoord kunnen spelen als het buiten regent.

Kamperen iets voor jullie? Kom proberen!

Al met al zijn wij ervan overtuigd dat kamperen met kinderen leuk is. Twijfel je nog of het iets voor jou is? Kom dan eens een weekendje naar onze camping in de prachtige Ardennen om het uit te proberen. Wij beschikken over allerlei soorten accommodaties, van primitief tot veel luxe. Zien we jullie binnenkort?