Bamping: de nieuwste kampeertrend

Bamping: de nieuwste kampeertrend

In onze eerdere blog schreven we dat luxe kamperen (glamping) steeds meer toeneemt in populariteit. Echter, een nieuwe trend gaat vaak gepaard met een tegenbeweging. Zo ook bij comfort glamping. Bamping is de nieuwe tegenhanger van luxe kamperen. Back to basic, terug naar de natuur en gebruikmakend van weinig tot geen faciliteiten. Dat is bamping, de nieuwste kampeertrend anno nu!

Back to basic

Deze nieuwste kampeertrend is voor iedereen die niet te veel gehecht is aan luxe en een scala aan faciliteiten. Lekker op vakantie, alleen of met een groep, in een tentje. De rust opzoeken in de natuur en misschien wel je eigen vuur maken, vissen en buiten onder een mooie sterrenhemel slapen. Bamping is een breed begrip maar back to basic, terug naar de natuur en duurzaamheid staan in ieder geval centraal bij deze trend.

Bamping combineren met survivallen

Vooral in combinatie met een survivaltripje is bamping erg leuk. Het maakt de survival ervaring helemaal af. En voor iedereen die denkt dat back to basic per definitie staat voor ongemakken, dat is tegenwoordig zeker niet meer waar. Sport- en outdoorwinkels spelen steeds meer in op deze nieuwe trend en handige tools maken bamping steeds toegankelijker voor iedereen die openstaat voor een nieuw avontuur midden in de natuur.

Back to basic kamperen in de Ardennen

Ook wij van Camping Polleur spelen in op deze trend. Juist omdat veel van onze gasten naar onze camping komen om survivalactiviteiten te ondernemen vinden wij dat bamping zeker een leuke toevoeging is aan survivalavonturen. Iets naast onze camping en aan het beekje liggen twee grote bivakterreinen waar iedereen welkom is om back to basic te kamperen te midden van de natuur. Als je hier je tentje opzet, kan je zelf bepalen in welke mate je gebruik maakt van de faciliteiten op de camping.

Durf jij het bamping avontuur aan op een van onze mooi gelegen bivakterreinen? Wij zijn benieuwd!