De top 6 populairste buitensport activiteiten in de Ardennen

De top 6 populairste buitensport activiteiten in de Ardennen

Ga je op vakantie naar de Ardennen en heb je zin om een dagje actief bezig te zijn? Of kom je speciaal naar de Ardennen voor een dag of weekend survivallen? De Belgische Ardennen staan bekend om de vele buitensport activiteiten die je hier kunt beoefenen. Of je nu met een kleine of grote groep komt, jong of oud bent: rustig aan wilt doen of lekker vies wilt worden: alles is hier mogelijk! Bij Survival Life kun je kiezen uit meer dan 30 verschillende activiteiten. Moeilijk kiezen? Wij zetten de 6 populairste buitensport activiteiten voor je op een rij.

1. Speleologie XL

Met stip op 1: Speleologie XL. Tijdens deze 3-uur durende activiteit daal je onder toezicht van de instructeurs een niet-toeristische grot af. Je gaat dan samen al lopend – en soms kruipend – de gangenstelsels verkennen. Een spectaculaire en unieke tocht! De grot is erg diep. Je gaat dan ook meerdere keren abseilen om het diepste punt van de grot te bereiken. Onvergetelijk! Je klimt vervolgens zelf weer naar boven, het zonlicht tegemoet. Meer over Speleologie XL.

Er is ook een 2-uur durende versie in een iets makkelijkere grot.

2. High Rope Parcours

Deze activiteit bij Survival Life is nog niet zo oud, maar was al direct populair: het High Rope Parcours. We hebben een uitdagend parcours van touwbanen uitgezet in de bossen. Leg het hele parcours af met behulp van trapezes, balkenbruggen, touwnetten en veel meer. Je eindigt met een tyrolienne: een gave tokkelbaan! Deze activiteit is uitdagend voor kinderen (minimale lengte: 1.40 meter) maar ook voor de oudere jeugd. Deze leuke buitensport activiteit duurt ongeveer 2 uur. Meer over High Rope Parcours.

3. River Ropes

Het River Ropes parcours is vergelijkbaar met het High Rope Parcours, maar dan boven het water. Probeer het water over te steken door middel van diverse touwnetten en bruggen, zoals een indianenbrug, een lussenbrug, een pinguïnbrug en veel meer leuke hindernissen. River Ropes is leuk voor jong en oud. Deze activiteit duurt 1,5 uur en is dus prima te combineren met een andere activiteit. Let op: je kunt nat worden. Meer over River Ropes.

4. Mountainbike Down Hill

Hou je van mountainbiken? De Ardennen zijn uitermate geschikt voor een lekkere MTB toertocht. Je kunt bij Survival Life kiezen uit diverse mountainbike activiteiten. De populairste is de MTB Down Hill. Geen zin om de berg op te fietsen, maar wel lekker snel naar beneden? Dan is deze activiteit iets voor jou. Je vertrekt bovenaan en kunt vervolgens continu naar beneden mountainbiken, door bossen, langs weilanden, over gravelpaden en zelfs boomstambruggen. Een gave tocht van ongeveer 2,5 uur door het prachtige Ardense landschap. Niet voor niets in onze top 6! Meer over Mountainbike Down Hill.

P.s. Ook leuk in de winter: downhill mountainbiken in de sneeuw!

5. Team Challenge

Onze 3-uur durende Team Challenge is ideaal voor groepen vrienden, collega’s, vrijgezellen of familie. Deze activiteit bestaat originele teamopdrachten die je samen moet uitvoeren. Samenwerking, behendigheid, creativiteit, kracht en snelheid: je zult het allemaal nodig hebben om te winnen. Het begint met een ‘moeras’ op de grond, en er zullen ook een aantal activiteiten in het bos plaatsvinden, waaronder het krat-stapelen. De rest houden we geheim, zodat de challenge voor iedereen spannend blijft. Meer over Team Challenge.

6. Klimmen & Abseilen

Wist je dat de ‘bergen’ in de Ardennen uitstekend geschikt zijn om te klimmen en abseilen? Deze buitensport activiteit heeft de jaren steeds meer aan populariteit gewonnen en is nu één van onze meest gekozen activiteiten. Wij beschikken over een natuurlijke rotswand met verschillende klimroutes in diverse moeilijkheidsgraden. Voor iedereen voldoende uitdaging dus. Je bent altijd goed gezekerd en wordt begeleid door een ervaren instructeur. Eenmaal boven mag je abseilend naar beneden. Spannend, maar erg gaaf! Meer over Klimmen & Abseilen.

Diverse arrangementen

Of je nu voor een dag of een heel weekend komt survivallen: Survival Life biedt diverse arrangementen waarbij een maaltijd en eventueel een overnachting inclusief zijn. Wil je één van deze populairste buitensport activiteiten uitproberen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.