Een actief dagje uit in de Ardennen

Een actief dagje uit in de Ardennen

Bij ons in de Ardennen kun je genieten van een actief dagje uit. Survival Life biedt je de mogelijkheid om onder andere te klimmen, abseilen en mountainbiken in de Ardennen.

Klimmen en abseilen

Ben je een echte durfal? Dan is klimmen en abseilen in de Ardennen vast iets voor jou. De Ardennen is een laaggebergte in België met verschillende rotsen. Met Survival Life kun je een van de rotswanden beklimmen. Er zijn verschillende klimroutes, deze routes verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Nadat je de top van de route bereikt hebt, kun je naar beneden abseilen. Ook kun je een zendmast van 18 meter hoog beklimmen. Na boven aangekomen te zijn kun je van het uitzicht genieten, waarna je naar beneden kunt abseilen.

Mountainbiken Ardennen

De Ardennen is een prachtig gebied om te mountainbiken. Door de heuvels en beekjes is het een mooie locatie om rond te rijden. De gevorderde mountainbikers kunnen een route nemen met veel krappe bochten en smalle paadjes, waarbij de stuurkunsten op de proef worden gesteld. Ben je een beginnende mountainbiker en zie je die krappe bochten niet zitten? Kies dan voor de route met bredere paden. Je kunt onder andere kiezen uit Offroad mountainbiken en Down Hill mountainbiken. Hier vindt je een overzicht en meer informatie van alle mountainbike mogelijkheden.

Touwen en klimmen

Naast de rotswand en de zendmast zijn er meer klimmogelijkheden in de Ardennen. Wanneer je met een groep komt, is het leuk om de teamchallenge te doen. Een van de onderdelen bevindt hoog tussen de bomen plaats. Wat de teamchallenge precies inhoudt, blijft een verrassing. Ook zijn er twee uitdagende activiteiten met touwen. De eerste activiteit heet “River Ropes”, waarbij touwen over het water gespannen zijn en een parcours afgelegd moet worden. De tweede activiteit heet “High Rope Parcours”, waarbij touwen tussen de bomen gespannen zijn en je in de hoogte een spannend parcours af kunt leggen.

Dit zijn niet de enige activiteiten in de Ardennen. Bij Survival Life kun je onder andere ook quad rijden en paintballen. Je kunt hier alle activiteiten vinden.