Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Ga je binnenkort op kampeervakantie? Dan zijn er een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten. In dit artikel geven we je een aantal handige kampeertips, waardoor je goed voorbereid op vakantie gaat. Of dit nu je allereerste kampeervakantie is of dat je al enige ervaring hebt met kamperen, er zijn altijd dingen die je over het hoofd kunt zien.

Kampeertips van Polleur

Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je kampeervakantie, hebben we een aantal handige kampeertips op een rijtje gezet:

 1. Reisdocumenten: Zorg ervoor dat je paspoort en andere reisdocumenten in orde zijn. Sluit daarnaast ook de noodzakelijke verzekeringen af, zodat je in het buitenland niet voor verrassingen komt te staan.
 2. Geld: Betaalpas, geld en eventueel een paslezer waarmee je kunt internetbankieren. Het zijn voor de hand liggende dingen, maar je wilt absoluut niet in het buitenland staan zonder geld.
 3. EHBO-kit: Neem een EHBO-kit mee. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, zorg er daarom voor dat je altijd een EHBO-kit in de auto hebt liggen. Met een EHBO-kit ben je goed voorbereid op de meest voorkomende ongelukken en kun je de eerste hulp verlenen die nodig is.
 4. Medicijnen: Neem een klein toilettasje mee met enkele medicijnen, zoals paracetamol, diarreeremmers en maagzuurtabletten. Altijd handig als je onderweg bent en iemand krijgt last van hoofdpijn of andere kwalen.
 5. Barbecue: Ten eerste kun je met een barbecue heerlijke gerechten bereiden voor niet al te veel geld en ten tweede maakt een barbecue de kampeer beleving helemaal af.
 6. Koelbox: Een koelbox is zeer handig als je je etenswaren wilt bewaren en genieten van koude drankjes.
 7. Grondzeil: Met een grondzeil voorkom je dat je last krijgt van water dat onder je tent komt te liggen, als het gaat regenen. Helaas kun je nooit zeker zijn van het weer, een grondzeil is daarom essentieel.
 8. Haringen en rubber hamer: Zorg ervoor dat je de tent goed vast maakt in de grond met haringen. Deze zijn er in vele soorten en maten. Als je weet op wat voor soort ondergrond je komt te staan, kun je aan de hand daarvan de juiste haringen kopen. Met een rubber hamer kan je vervolgens eenvoudig de haringen in de grond slaan.
 9. Extra luchtbed: Neem enkele plakstrips mee, voor het geval dat één van je luchtbedden stuk gaat. Of neem simpelweg een reserve luchtbed mee. Neem daarnaast een extra ventiel mee en een voetpomp.
 10. Extra dekens: Neem slaapzakken mee met een goed sluitende rits en neem extra dekens mee voor de koudere nachten.
 11. Campingstoelen: Neem goed zittende campingstoelen mee, om lekker buiten te kunnen zitten en van het weer te genieten.
 12. Verlichting: Wil je ’s avonds nog even een boekje lezen of een gezelschapsspel spelen met je gezin? Dan is het handig als je voldoende licht hebt. Natuurlijk is er genoeg licht op onze camping, echter is een tafellamp geen overbodige luxe.

Mini-market bij Camping Polleur

Ben je nu toch nog iets vergeten? Geen ramp, onze camping is voorzien van een mini-market waar je je dagelijkse boodschappen kunt aanvullen. Onze mini-market is geopend tijdens Hemelvaart, Pinksteren en tijdens de zomermaanden. Daarnaast is onze camping 10 minuten met de auto verwijderd van het stadje Spa, waar je ook terecht kunt voor boodschappen of andere spulletjes die je vergeten bent. Of vraag je buren , misschien hebben zij nog wel een haring over.