Kampeervakantie voorbereiden: caravan onderhoud

Kampeervakantie voorbereiden: caravan onderhoud

De vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het (bijna) tijd is voor de eerste voorbereidingen! Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Of je nu voor het eerst of al voor de zoveelste keer op vakantie gaat met je caravan, het is altijd verstandig om deze regelmatig te onderhouden. Regelmatig onderhoud verlengt namelijk de levensduur van de caravan.

Regelmatig caravan onderhoud

De brancheorganisatie BOVAG raadt iedereen aan om iedere twee jaar je caravan of camper een grote onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Hierbij gaan ze uit van een gemiddeld gebruik van je kampeervoertuig, maar ook als je er maar heel weinig gebruik van maakt is het raadzaam om deze iedere twee jaar even goed na te (laten) kijken. Dit alles om gebreken vroegtijdig te signalieren en indien nodig te verhelpen. Het beste is om dit onderhoud uit te laten voeren door een BOVAG specialist om technische gebreken te herkennen.

Natuurlijk zijn er ook wat onderhoudswerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de binnen- en buitenkant van je caravan. Zorg je zelf voor de schoonmaak en laat je de (technische) controle uitvoeren door een specialist? Dan ben je verzekerd van een veilige én schone kampeervakantie. Maar waarom is regelmatig onderhoud van je caravan nou eigenlijk zo belangrijk?

  • Je hebt minder kans op pech onderweg.
  • Het verlengt de levensduur van je caravan.
  • Je rijdt prettiger en met een veiliger gevoel.
  • De inruilwaarde van je caravan stijgt, of daalt minder snel.
  • De kans op grote en dure reparaties daalt.

Weg met alle zorgen: caravanverzekering afsluiten

Wil je hélemaal zonder zorgen op vakantie? Sluit dan van tevoren een caravanverzekering af! Wij horen goede verhalen over de caravanverzekeringen van DMW. Klik hier en ontdek hoe makkelijk een online caravanverzekering afsluiten bij DMW gaat.