Kamperen met hond

Kamperen met hond

Op vakantie, maar wat doe je dan met de hond? Gaat die mee, of ga je zonder de hond? Jullie hond maakt wel deel uit van het gezin en daarom zijn wij van mening dat het wel zo eerlijk en leuk voor je hond is om mee te mogen op vakantie. Je laat je kinderen toch immers ook niet thuis achter terwijl je zelf lekker op vakantie gaat?! Op onze camping zijn honden dan ook van harte welkom, mits je deze zelf goed verzorgt en andere gasten niet lastigvalt met bijvoorbeeld uitwerpselen.

Waar moet je aan denken?

Over het algemeen is kamperen ontzettend leuk voor honden. Ze kunnen lekker veel buiten spelen, maar relaxen in de zon op het gras vinden ze vaak ook heerlijk. Als je van plan bent je hond gezellig mee te nemen op vakantie, dan is het wel belangrijk te realiseren dat je er wel degelijk rekening mee moet houden. Allereerst moet je op zoek naar een camping waar honden welkom zijn en is het tevens verstandig om uit te zoeken of je hier extra voor dient te betalen. Op onze camping betaal je slechts € 2,50 per huisdier per nacht (maximaal 2 huisdieren toegestaan per kampeerplaats).

Andere zaken die je in je achterhoofd moet houden bij de beslissing om je hond wel of niet mee te nemen op vakantie zijn bijvoorbeeld de extra stops die je onderweg waarschijnlijk moet maken, minder ruimte in de auto en het feit dat honden niet overal welkom zijn. Neem je je hond mee, zorg er dan wel voor dat er altijd iemand bij de hond blijft en deze dus niet alleen achterblijft.

Inpaklijst

Ga je kamperen met je hond, dan moet je daarvoor ook de nodige spullen inpakken. Heel belangrijk is het om een Europees dierenpaspoort en inentingenrapport bij je te dragen. Voldoende eten en drinken voor onderweg én tijdens de vakantie, eventuele reispilletjes, bench, poepzakjes, schepje, riem, autogordel, grondpin, drinkbak, speeltjes, middeltjes om vlooien en teken te verwijderen, shampoo en tandenborstel kunnen tevens ook niet ontbreken in de ‘koffer’ van je hond. Voor noodgevallen is het ook niet onverstandig om het telefoonnummer van je dierenarts bij de hand te hebben en een foto van je hond voor het geval je je hond kwijtraakt.

Kamperen met hond in de Ardennen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming waar jullie je mét hond goed kunnen vermaken? Dan is kamperen in de Ardennen op een hond vriendelijke camping als de onze een goed idee! Het bosrijke gebied biedt talloze mogelijkheden om er lekker op uit te gaan met je hond. Verheug jij je ook al op een vakantie met het hele gezin compleet?! Wij verwelkomen je met alle plezier!