Waarom kiezen voor een kleine camping in de Ardennen?

Waarom kiezen voor een kleine camping in de Ardennen?

Juist omdat het aantal campings met de dag lijkt te stijgen, is het des te belangrijker om jezelf af te vragen wat voor soort camping bij jou past. In deze blog gaan wij in op de leuke dingen die het kamperen op een (middel)kleine camping met zich meebrengt.

Kom tot rust in landelijke omgeving

Wat de meeste mensen aan kleinere campings aanspreekt is de ligging. Terwijl de echt grote campings vaak gelegen zijn in een grote toeristische stad of aan een bekend strand, vind je de kleine campings juist vaak wat meer afgelegen. Mooie landelijke gebieden waar je je even kan verstoppen voor de dagelijkse drukte die je gewend bent. Tevens worden de (middel)kleine campings vaak gerund door enthousiaste eigenaren die alle ins en outs weten van de omgeving. Vraag het aan ze en je zult zien dat je op plekken terecht komt die je zelf waarschijnlijk niet ontdekt zou hebben.

Unieke sfeer

Het leuke aan kleine campings is dat ze vaak een compleet eigen sfeertje hebben. Terwijl je op grote campings vaak eenzelfde soort scala aan voorzieningen tegenkomt, verschilt dit juist erg onder de kleine campings. Grote campings hebben tegenwoordig vrijwel allemaal een flink zwembad en een discotheek, maar op kleinere campings kan je over het algemeen een gevarieerder aanbod verwachten. Denk bijvoorbeeld aan survivaltochten, sauna’s, boerderijbezoekjes of een kleine kunstexpositie van de campingeigenaar. Deze kleinere maar unieke dingen kom je eerder tegen op kleine dan op grote campings.

Veilige omgeving voor kinderen

Tot slot kiezen gezinnen met (kleine) kinderen ook vaker voor een (middel)kleine camping. Op deze campings kun je je kind eerder vrijlaten om zelf met vriendjes en vriendinnetjes op ontdekkingstocht te gaan zonder dat jij je als ouder druk hoeft te maken dat ze bijvoorbeeld verdwalen.

Kleine camping Ardennen?

Voor iedereen die tijdens de vakantie toeristische gebieden liever mijdt en wilt genieten van een unieke sfeer waar kinderen zonder zorgen kunnen ravotten, is onze (middel)kleine camping in de Ardennen een goede keus. Wij zijn een echte familiecamping gelegen in de prachtige rustgevende Ardennen waar je ook leuke survivalactiviteiten kunt ondernemen. Lijkt het jou ook wel wat om de vakantie bij ons door te brengen? Bekijk dan nu al onze kampeermogelijkheden!