Koken op de camping

Koken op de camping

De meeste mensen hebben er een hekel aan; koken op vakantie. Koken op de camping maakt het verhaal extra lastig, je hebt namelijk geen keuken tot je beschikking met alle benodigdheden. Op de camping zal je het dus moeten doen met een enkele gaspit en een paar pannen. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je in een handomdraai een lekkere en voedingsrijke maaltijd op tafel zet? We geven jou in dit artikel een aantal handige tips die je helpen om snel en eenvoudig een gerecht te bereiden. Hierdoor houd je genoeg tijd over voor andere leuke dingen.

Maak eenpansgerechten

Omdat je vaak maar één of twee gaspitjes tot je beschikking hebt, kun je geen gerecht maken waar je 4 pannen voor nodig hebt. De ideale oplossing zijn eenvoudige eenpansgerechten, zoals wok-of pastagerechten. Bij Pastagerechten laat je de pasta mee garen in de saus. Daarnaast kun je ook een lekkere aardappelsalade klaarmaken.

Gebruik je slaapzak als warmhouder

Wellicht klinkt het een beetje gek om je slaapzak als warmtehouder te gebruiken, maar dit werkt echt goed. Als je pasta hebt gekookt, kun je de pan met pasta warm houden in de slaapzak terwijl je ondertussen verder gaat met het klaarmaken van de saus.

Neem voldoende keukengerei mee

Stem je inpaklijstje af op de hoeveelheid gastpitten die je hebt. Heb je maar eenpitsgasbrander tot je beschikking dan is het handig om een grote braadpan mee te nemen. Neem daarnaast scherpe messen mee, een spatel, zout –en pepermolen en meerdere snijplanken.

Kookapperatuur

Op de camping heb je helaas niet dezelfde luxe als in je eigen keuken, maar met twee pitten kom je al een heel eind. In de meeste toeristische gebieden zijn gastankjes gewoonte koop, maar in dunbevolkte gebieden zijn ze niet zo gemakkelijk te verkrijgen. Wanneer dit het geval is, kun je het beste kiezen voor een benzinebrander. De meeste kampeerders maken gebruik van de blauwe Camping Gaz flessen. Deze flessen zijn gemakkelijk aan te sluiten op gaskomforen. Maak je gebruik van een eenpitsgasbrander dan kun je naast de Camping Gaz fles ook kiezen voor doorprikblikjes of branders op een patroon met schroefaansluiting.

Heb je even geen zin om te koken? In het hoogseizoen is onze bistro elke dag geopend. U kunt genieten van heerlijke gerechten voor een niet al te dure prijs. Het is ook mogelijk om Nederlandse producten te kopen in onze mini-market, hier kun je onder andere terecht voor Nederlandse kaas en verse melk.