Ontdek de Ardennen te voet

Ontdek de Ardennen te voet

Bij Survival Life kun je uit veel verschillende activiteiten kiezen. Wanneer je van snelheid houdt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een van onze activiteiten op wielen. Houd je van hoogtes? Dan kun je bijvoorbeeld klimmen en abseilen. Je kunt de Ardennen ook tijdens een minder intensieve activiteit ontdekken, namelijk te voet.

Wandelen met het hele gezin

Wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje voor de hele familie is de Adventure Walk iets voor jou. Met een groep leg je een zeven kilometer lange route af waarbij je door weilanden en bossen loopt. Om deze route goed af te leggen krijg je een kaart en een kompas mee. Wandelen is niet het enige wat je tijdens de Adventure Walk doet. Een aantal teamopdrachten dienen afgerond te worden en de tocht eindigt met het oversteken van een touwbrug. De Adventure Walk is voor jouw gezin een leuke manier om de Ardennen te ontdekken.

Dropping in de Ardennen

De dropping is een echte uitdaging. In het donker word je naar een geheime plek gebracht waarna je zelf de weg terug moet vinden. Door gebruik te maken van een kaart, de sterren en de maan kun je de weg terug naar de camping vinden. Je zult deze tocht helemaal zelf, zonder instructeur, afleggen. Wel krijg je op de geheime plek eerst nog een instructie. Na ongeveer twee uur zul je weer op de camping aankomen. Al doen sommige groepen er iets langer over omdat zij onderweg verdwalen.

Drie uur lang wandelen door de Ardennen

Wanneer je van een lange wandeling houdt, kun je kiezen voor Nordic Walking. Onder begeleiding van een instructeur leg je een wandelroute af van drie uur. Je wandelt met poles, dit zijn aangepaste skistokken. Tijdens Nordic Walking gebruik je meer energie dan bij gewoon wandelen, maar wordt het lichaam minder zwaar belast. Het is daarom een ideale manier om een lange wandeling af te leggen.

Meer activiteiten en informatie over het te voet ontdekken van de Ardennen vind je hier.