Schoonmaaktips voor de tent

Schoonmaaktips voor de tent

Helaas kun je het niet voorkomen en kunnen er altijd vlekken ontstaan op de tent. Of hij nu een tijdje in de opslag heeft gelegen en weer tevoorschijn wordt gehaald voor de volgende kampeersessie of als de tent onder een boom staat en er vogelpoep op terecht komt. In dit artikel komen de beste schoonmaaktips voor de tent voorbij.

Tip 1: Basis schoonmaken van de tent

De basis tip voor het schoonmaken van de tent is dat je niet meteen met water aan de slag moet gaan. Zorg dat de tent goed gespannen staat en dat er een goede afloop is. Maak de tent regelmatig schoon met een borstel, zodat de tent niet al te vuil wordt. Mocht het dan toch nodig zijn om met water aan de slag te gaan, maak de borstel dan wat nat en probeer de vlek op deze manier uit de tent te krijgen. Lukt dit niet? Gebruik dan geen zeep of andere schoonmaakmiddelen! Probeer zoveel mogelijk om de vlek met water uit de tent te krijgen of zorg anders voor speciale tentdoek reinigers.

Tip 2: Let op waar je je tent neerzet

Voorkomen is beter dan schoonmaken. Let op waar je de tent op het terrein opzet. De tent kan onder de bomen lekker beschut staan en de bomen kunnen voor de nodige schaduw zorgen, maar ze kunnen ook voor vlekken op je tent zorgen. Sommige bomen laten een hars los en dat trekt in je tentdoek en dan kun je je tent schoonmaken. Ook kunnen er vogels in de bomen zitten die voor vogelpoep vlekken zorgen. In beide gevallen geldt: laat de vlek eerst hard worden. Om dit proces te versnellen kun je met een ijsklont over de vlek gaan. Schraap de vlek met je vingers of een lepel van het doek. Aan te raden is om het laatste beetje wat je er niet afkrijgt op de tent te laten zitten.

Tip 3: Weer in de tent

De tent toch nog wat nat opgeborgen of de tent in een slecht geventileerde ruimte opgeslagen? Dan kan het weer in de tent trekken. En als je hier niets aan doet, dan tast de schimmel je tentdoek aan en eet deze in feiten je doek op. Bleekwater helpt om het weer grotendeels uit de tent te krijgen, maar helemaal compleet verwijdert bleekwater het weer niet. Als het weer dus eenmaal in de tent zit, zal deze er nooit meer volledig uitgaan.

Tip 4: Vetvlekken in de tent

Tijdens het barbecueën op de camping kan het gebeuren dat er vetvlekken op de tent terecht komen en hoe kun je het beste dan de tent schoonmaken? Deze vlek is zonde en om hem er het beste uit te kunnen krijgen, moet je het meteen schoonmaken. Doe dit door de vlek eerst met keukenrol op te deppen. Maak de vlek vervolgens schoon met een beetje wasbenzine of terpentine en zorg dat je dit uitspoelt met een grote hoeveelheid lauw water. Let er wel op dat de tent nu niet meer waterdicht is en dat je deze opnieuw zult moeten impregneren.

Tip 5: Overige schoonmaaktips

De stokken, haringen en metalen buizen van de tent kunnen gaan roesten. Ook aluminium delen van de tent kunnen gaan roesten. Dit kan worden voorkomen door alle onderdelen in te vetten met bijvoorbeeld een silicone-spray. Maak de tent ramen ook nooit schoon met zeep, maar gebruik hier gewoon water voor. Mochten ze met alleen water niet helemaal goed schoon worden, gebruik dan een speciaal product.

Schoonmaaktips voor de tent

De belangrijkste schoonmaaktips voor de tent zijn: probeer de vlekken er zo snel als mogelijk schoon te maken zodat deze niet in de tent kunnen trekken. Maak de tent absoluut niet schoon met zeep en let er op dat je de waterafstotende laag van de tentdoek niet aantast. Borstel de vlek eerst en reinig eventueel met water. Gebruik nooit een hogedrukreiniger en laat de vlek goed drogen. Hopelijk kun je met deze tips altijd je tent schoonmaken.