Wat is glamping?

Wat is glamping?

Glamping wordt ook wel ‘glamorous camping’ genoemd, het is een trend op het gebied van kamperen, die sinds 2013 in populariteit groeit. Bij glamping ervaar je het gevoel van kamperen, maar dan op een luxe manier. De fanatieke kampeerders onder ons vinden het misschien helemaal niets, maar als je van comfort houdt en toch buiten wilt zijn, is glamping een goed alternatief.

Het idee van glamping is ontstaan in Afrika. De meeste vakantiegangers die op safari gaan, willen deel uit maken van de natuur, maar tegelijkertijd willen ze niks van luxe inleveren. De safaritent bood hierbij de oplossing. Deze luxe manier van kamperen werd zo populair, dat er nu in vrijwel elk vakantieland een glampinglocatie te vinden is. Ook bij camping Polleur in de Ardennen is het mogelijk om te glamperen.

Faciliteiten van een huis met de knusheid van een tent

De tent staat al klaar bij aankomst, je hoeft zelf niks op te zetten of af te breken. Je zet de koffers in de tent, pakt ze uit, stopt je levensmiddelen in de koelkast. Vervolgens ga je lekker op een stoel voor de tent zitten met een goed glas wijn erbij. Je vakantie kan beginnen.

De huurtent, Coco Sweet is geschikt voor 4 personen en is volledig ingericht. De Coco Sweet  is voorzien van dekbedden, keukengerei, grote koelkast, 4-pits gasfornuis aparte tafels en stoelen voor binnen en buiten. Het voordeel van glamping is dat je bij vertrek de deur achter je op slot doet en geen natte tenten hoeft in te pakken en mee te nemen.

Glamping is zeker de moeite waard!

Deze vorm van kamperen moet je zeker een keer uitgeprobeerd hebben, het is zeker een uitkomst voor mensen die helemaal niet van kamperen houden. De meeste mensen houden er namelijk niet van als ze met hun wc-rol over de camping moeten lopen, dit probleem heb je bij glamperen niet meer. Je ervaart namelijk de luxe van een hotel, maar dan onder een stuk zeil. Het is wel aan te raden om op tijd te boeken, glamping wordt namelijk steeds populairder.